Over collageen

VLOEIBAAR COLLAGEEN VERSUS COLLAGEEN IN CRÈMES OF PILLEN

Eerst maar eens wat dieper in de collageen materie duiken. Collageen is een lijmvormend eiwit dat stevigheid geeft aan je huid. Niet alleen je huid maar meer dan je denkt, hierover later wat mee. Je lichaam maakt voortdurend nieuw collageen aan. Dat gebeurt in speciale cellen, fibroblasten genaamd. Om je huid ook op latere leeftijd mooi te houden wil je de collageen voorraad in de diepere huidlagen (de dermis) op peil houden. Het probleem met crèmes is dat die niet kunnen doordringen tot deze diepere huidlaag. Daarvoor zijn de moleculen simpelweg te groot. Maar hoe zit het dan met orale inname? Bij het slikken van collageen supplementen kun je je vraagtekens zetten. Zodra je onbewerkte collageen slikt, komt het in je maag-, darmstelsel terecht waar het onmiddellijk wordt afgebroken. Om dit probleem te omzeilen zijn collageen drankjes ontwikkeld die kunnen worden opgenomen in je bloedbaan.

BOS COLLAGEN

Bos collagene Een collageen drankje dat momenteel hot is in Engeland en Italië is Bos Collagen. Ik besluit het te testen en ben 6 maanden geleden begonnen met het drinken van 1 flesje, 50 ml per dag. Ik moet zeggen dat ik aanvankelijk sceptisch was. Er zijn namelijk heel veel beautydrankjes en minstens zoveel onderzoeken. Maar veel van die onderzoeken zijn niet dubbelblind (een studie waarbij noch de patiënt, noch de onderzoeker weet of het actieve geneesmiddel of een placebo is toegediend) en daarom niet betrouwbaar. Bovendien ontbreekt vaak een placebo controlegroep. Je kunt dus gerust stellen dat de meeste collageendrankjes helemaal niks voor je doen en weggegooid geld zijn. Maar geldt dat ook voor Bos Collagene?

ONDERZOEK UITKOMSTEN

Ook naar Bos Collagene is onderzoek gedaan. Dit onderzoek onder 108 personen was wél dubbelblind. Ook was er sprake van een placebo controle groep. Uit het onderzoek blijkt dat hydratatie van de huid met 12% was toegenomen na 4 weken (1 flesje van 50 ml per dag). Na 6 weken waren fijne lijntjes en rimpels met respectievelijk 15% en 27% afgenomen en na 9 weken was de huid elasticiteit met 20% toegenomen. Geen slechte resultaten als je het mij vraagt. Maar uiteindelijk gaat er niks boven zelf testen. Ik moet zeggen dat mijn huid er na 6 flesjes Bos Collagene behoorlijk goed uitziet, zelfs iets beter dan een paar maanden terug. Ik ben dan ook geneigd om te zeggen dat het best wel iets zou kunnen doen. Na wat online speurwerk blijkt dat ook veel reviews van andere gebruikers overwegend positief zijn. Maar een kanttekening is wel op z’n plaats. Er zijn natuurlijk heel veel factoren van invloed op de stevigheid van je huid en het is lastig (zo niet onmogelijk) om een causaal verband te leggen tussen een drankje en de conditie van je huid. Het merk is daar ook eerlijk over. Op de site staat duidelijk vermeld dat goede huidverzorging, evenwichtige voeding en gezonde levensstijl essentieel zijn voor het behouden van een mooie huid. De collageen drankjes van Bos Collagene zijn dan ook vooral bedoeld als extra aanvulling. En in die hoedanigheid blijf ik ze nog een tijdje proberen.

AANRADER?

Of ik mijn klanten, vrienden en kenissen, Bos Collagene zou aanbevelen? JA…. maar alleen aan personen die het zien als een aanvulling op een gezonde levensstijl, niet als vervanging !!!

BOS™ is ’s werelds eerste, volledig natuurlijke, suikervrije, gluten-fee, eiwitrijk ULTRA HYDRATERENDE ENERGIE & WORKOUT RECOVERY DRINK gemaakt van 100% PURE HYDROLYZED COLLAGEN.

BOS™ is opgericht met één belangrijke missie… om uitdroging tijdens intensieve trainingen uit te wissen… door uw spieren, ligamenten en gewrichtscellen te overspoelen met ultraherstellende, 100% zuiver hydrolyserende  collageen MSM (Methyl Sulfonyl Methaan ) Glutamine, en essentiële vitaminen en mineralen. Een tekort aan MSM kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je huid minder elastisch wordt en sneller veroudert. Het toevoegen van MSM aan je voeding kan daarom een positief effect hebben op de conditie van je huid, haar en nagels. MSM bevat namelijk collageen wat belangrijk is voor een stevige huid, gezond haar en sterke nagels. Daarnaast kan het je beschermen tegen vrije radicalen van buitenaf.

BOS is geformuleerd om het natuurlijke vermogen van je lichaam te beschermen tegen schade en over belasting van spieren, ligamenten en gewrichten te verhogen.

BOS™ is essentieel voor het opbouwen van verhoogde spierkracht met de perfecte hydrolyserende collageen en MSM mix. Het versnelt herstel na training.

BOS Body of Strength™ ondersteunt:

•             Muscle Mass Booster

•             Spierherstel

•             Gezamenlijke bescherming

•             Collageen Metabolisme

•             Snellere work- out Recovery

Uitdroging kan uw trainingen hinderen hier aantal symptomen:

Uw prestaties, lichaamssamenstelling, spier- en gewrichtsgezondheid en trainingshersteltijd worden allemaal beïnvloed door uw hydratatieniveau.

Uw nieren hebben veel stres met de hoeveelheid supplementen en hoge niveaus van eiwitten die u hen vraagt om te verwerken.

Uitdroging kan uw bloedruk verhogen en dat zet meer druk op uw slagaders tijdens een zware training.

Een kleine 2 tot 3% uitdroging kan uw vermogen verminderen om schadelijke melkzuur weg te spoelen en kan uw prestaties van de training verminderen met 20% of meer.

De eenvoudigste manier om gravings tegen te gaan en het hunkeren te beperken, en tevens meer vet te verbranden is om uw waterinname te verhogen. Spieren bestaan uit 70% water.

Dus om een maximaal spiervolume en goede vocht hydratatie is de sleutel. En om hoge water retentie te verwijderen en eventuele problemen met het vasthouden van water is het belangrijk om een goede natriumbalans te behouden.

Hoe hydrolyserende collageen werkt?

hydrolyserende collageen supplementen kunnen pijn in de gewrichten aanzienlijk verminderen, verbetering van de flexibiliteit, en helpt het vormen nieuwe botten, en zorgt voor de elastische tijd van de huid. 

Collageen zit vol met vier belangrijke aminozuren: arginine, glycine, prolines en hydroxyproline; de bouwstenen van eiwitten. Fibroblasten produceren collageen in de cellen en creëren bindweefsel, pezen, gewrichten en spieren.

Collageen wordt opgesplitst in kleinere eenheden van eiwitten (collageen peptiden). Door een speciaal proces genaamd hydrolyse wordt Gehydrolyseerd collageen gemaakt

Volledig Gehydrolyseerd collageen is een speciaal type collageen proces dat de oplosbaarheid van het collageen verbetert, zodat het gemakkelijker te verteren en regenereren is door versleten cellen en extreme inspanning tijdens work outs.

Body of Strength BOS Collagene™ bevat volledig Gehydrolyseerd collageen, MSM en Glucosamine.